Nieuws

 • 28/08/2019
 • Nieuws omtrent Zuiderpark
 • +

Wij hebben kennis genomen van de uitspraak van de rechter die evenementen in het Zuiderpark verbiedt. De evenementenvergunning voor Baroeg Open Air 2019 is echter al binnen. Wij gaan er zonder tegenbericht vanuit dat het festival gewoon doorgaat.

 • 11/06/2019
 • Concert- en festivalgangers aanzetten tot dragen van oordoppen met muziekfilter
 • +

Steeds meer mensen die naar een concert of festival gaan dragen daar oordoppen. Ze willen graag langer van de muziek blijven genieten en geen gehoorschade oplopen. Uit recent onderzoek onder bezoekers van muziekevenementen, uitgevoerd door VeiligheidNL, VNPF (Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals) en VVEM (Vereniging van Evenementen Makers), komt naar voren dat er wel nog winst te behalen valt. Zo blijkt dat iets meer dan de helft van de bezoekers nooit oordoppen draagt. En van de bezoekers die wel oordoppen dragen, draagt nog bijna de helft schuimdoppen in plaats van oordoppen met muziekfilter. Daarom schakelt “I Love My Ears” vanaf 24 juni - onder de noemer Plug in Party on Movement - 200 ambassadeurs uit het hele land in om hun volgers aan te moedigen om, tijdens muziekevenementen, oordoppen met muziekfilter te gebruiken.

“Met de Plug in Party on Movement willen we meer bezoekers bewust maken dat genieten van muziek juist goed kan met oordoppen die voorzien zijn van een muziekfilter. Deze oordoppen dempen het geluid gelijkmatig waardoor de muziek niet vervormt, je gehoor beschermd is en je nog kunt blijven praten met je vrienden. Dit in tegenstelling tot schuimdoppen. Ze hoeven dus niet meer uit, wat het effect om gehoorschade te voorkomen vergroot. Hierbij maken we dankbaar gebruik van de mensen die ze al dragen en laten hen hun goede voorbeeld delen”, zegt Saskia Kloet, programmamanager Gezond Gehoor bij VeiligheidNL. “I Love My Ears” komt voort uit het convenant Preventie Gehoorschade Versterkte Muziek. Onder andere VeiligheidNL, het Ministerie van VWS, VVEM en VNPF zijn partners in dit convenant.

Ambassadeurs zetten zich landelijk in
Samen met 200 ambassadeurs uit het hele land start vanaf 24 juni de Plug in Party on Movement. Deze ambassadeurs motiveren hun volgers om ook oordoppen met muziekfilter te dragen bij een bezoek aan een festival of concert. Via hun eigen social media-kanalen enthousiasmeren zij vrienden, bekenden en onbekenden om door te klikken naar hun eigen profiel op www.pluginpartyon.nl. Daar kan de lezer de ambassadeur digitaal steunen en de movement onderschrijven. Ambassadeurs met veel supports maken kans op een prijs. "Jarenlang ging ik zonder oordoppen uit, totdat ik gehoorschade opliep. Sindsdien ben ik heel zuinig op mijn oren en draag ik op muziekevenementen altijd oordoppen met muziekfilter. Mijn vrienden heb ik al overtuigd hetzelfde te doen, nu de rest nog”, aldus ambassadeur Anne Tonen.

Sociale norm veranderen
“Ik vind het belangrijk dat iedereen op een veilige manier kan blijven genieten van muziek en geen gehoorschade op hoeft te lopen. Want schade door hard geluid is onherstelbaar. Oordoppen met muziekfilter horen er op een festival gewoon bij. Deze campagne van I Love My Ears juich ik van harte toe. Geweldig dat op deze manier serieus werk wordt gemaakt van de afspraken die we hebben gemaakt met o.a. festivals, evenementen, bioscopen, sportscholen en studentenverenigingen. Goed voorbeeld doet volgen en ik hoop dat ook de ambassadeurs met hun goede voorbeeld veel nieuwe volgers krijgen”, zegt Paul Blokhuis, staatssecretaris Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Blijvende gehoorschade tegengaan
“Het komt helaas nog steeds vaak voor: piepende of ruisende oren na het bezoeken van een muziekfestival of concert. Vaak gaat dit vanzelf weer over, maar het is wel een eerste teken van gehoorschade. En als je eenmaal gehoorschade hebt, is er niets meer aan te doen. Langdurige blootstelling aan harde geluiden en muziek kan blijvende gehoorschade veroorzaken. Het eenvoudigweg dragen van oordoppen met muziekfilter kan dit voorkomen. Daarom juicht onze beroepsgroep dit initiatief zeer toe”, aldus Jan de Laat, audioloog bij het LUMC.

Meer informatie op www.pluginpartyon.nl
Meer info over het onderzoek op www.pluginpartyon.nl/#pers
Inschrijven als ambassadeur kan tot en met 19 juni 2019.

 • 30/04/2019
 • VACATURE STAGIAIR PROMOTIE EN PRODUCTIE (Ingevuld)
 • +

We hebben een supervette stageplaats in de aanbieding. Wil jij concerten leren organiseren en promoten? Dan ben je bij Baroeg aan het goede adres. We verwachten wel dat je van harde muziek houdt, maar dat spreekt voor zich toch? 

De stage duurt minimaal 5 maanden en we zijn op zoek naar een HBO / WO student. We bieden ook een stage vergoeding. De volledige vacature vind je HIER. Je sollicitatie en CV stuur je naar francis@baroeg.nl. Tot snel!

----------------------------------

Baroeg en Baroeg open Air zijn op zoek naar een ‘Stagiair promotie en productie’. De stagiair gaat zich onder meer bezighouden met productievoorbereiding en publiciteit. Binnen het takenpakket kan in overleg de focus gelegd worden op taken die het best bij de opleiding passen. Omdat Baroeg een kleine staf heeft, kan het zijn dat er werkzaamheden voorkomen die buiten de taakomschrijving vallen.

Algemene informatie
Organisatie: Stichting Poppodium Baroeg en Stichting Baroeg Open Air
Voorwaarden: duur minimaal 5 maanden. Startdatum: augustus/september 2019 (in overleg)
Stagevergoeding: € 100,- per maand.
Aantal uur: 32 uur per week (meer of minder mogelijk in overleg).
Baroeg is een erkend leerbedrijf.

Taken en verantwoordelijkheden:
- Het verzinnen en uitvoeren van campagnes voor Baroegproducties en voor het werven van nieuwe vrijwilligers.
- Het voorbereiden van producties (o.a. productiesheets invullen, productie-info invoeren in ons planningssysteem Stager, contact hebben met acts voordat ze optreden).
- Bijwonen en notuleren diverse overleggen.
- Het schrijven en verspreiden van pers- en nieuwsberichten.
- Het bijhouden van de website, social media en online agenda’s.
- Optioneel: het programmeren en organiseren van een eigen activiteit.
- Optioneel: Het uitvoeren van een (publieks)onderzoek.

Functieprofiel:
- Je bent creatief, enthousiast, sociaal en communicatief vaardig.
- Je kunt zelfstandig werken.
- Je bent goed in plannen en organiseren.
- Minimaal HBO werk- en denkniveau.
- Goede beheersing van de Nederlandse taal.
- Je voelt je verbonden met Baroeg en de doelgroep.

Baroeg biedt:
- Een kans om ervaring op te doen bij het oudste poppodium van Rotterdam.
- Een informele werksfeer met zelfstandigheid.
- Verantwoordelijkheid en ruimte tot persoonlijke groei.

Informatie en sollicitatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met francis@baroeg.nl of bellen naar Baroeg (di-vr 10:00-18:00 010- 432 5735). Als je wilt solliciteren, stuur dan je CV en sollicitatiebrief met daarin informatie over jeopleiding, je stage doelen en je motivatie naar francis@baroeg.nl.

 • 11/02/2019
 • Stageplaats bij Baroeg
 • +

We hebben een supervette stageplaats in de aanbieding. Wil jij concerten leren organiseren en promoten? Dan ben je bij Baroeg aan het goede adres. We verwachten wel dat je van harde muziek houdt, maar dat spreekt voor zich toch?

De plaats komt vanaf mei 2019 vrij. De stage duurt minimaal 5 maanden en we zijn op zoek naar een HBO / WO student. We bieden ook een stage vergoeding. De volledige vacature vind je HIER. Je sollicitatie en CV stuur je naar francis@baroeg.nl. Tot snel!

 • 16/11/2018
 • Vacature: Penningmeester Baroeg (ingevuld)
 • +

Wij – bestuur van Stichting Poppodium Baroeg - zijn op zoek naar een enthousiaste kandidaat voor de functie van 

Penningmeester

Je vindt de vacature in PDF vorm hier.

Wie zijn wij?
Poppodium Baroeg bestaat al 37 jaar en is daarmee het oudste poppodium van Rotterdam. Baroeg kenmerkt zich door het aanbod van vernieuwende en talentvolle bands binnen de hardere en alternatieve muziekgenres, zoals (hard)rock, metal, gothic, hardcore, punk, psychobilly, electro en industrial.

Het bestuur van Stichting Poppodium Baroeg bestaat uit ten minste vijf onbezoldigde leden, een directie en staf van vier bezoldigde leden en een team van ruim 70 vrijwillige medewerkers.

Het statutaire doel van de stichting Poppodium Baroeg is 'het ontplooien van culturele activiteiten waaronder met name begrepen het organiseren van concerten en dansavonden'.

Vanaf 2011 is het Bestuursmodel, zoals de Code Cultural Governance aangeeft, van kracht. Bestuur en directie hebben hiervoor een bestuurs- en directiereglement vastgesteld en passen deze toe.

Bestuursleden:
- hebben bij voorkeur affiniteit met muziek en/of cultuur;
- weten  ten opzichte van de andere leden van het bestuur en de directie onafhankelijk en kritisch te opereren;
- over enige bestuurlijke ervaring met een soortgelijke stichting beschikt; hebben geen tegenstrijdig belang op het moment van benoeming en
- hebben voldoende tijd beschikbaar voor een behoorlijke uitvoering van de bestuurstaken.

Als penningmeester:
- controleer je en ziet je toe op jaarrekeningen, begrotingen, kwartaalrapportages en de financiële administratie;
- adviseer je het bestuur met betrekking tot het te voeren financiële beleid, gericht op zowel lange als korte termijn;
- schat je financiële risico’s in en stelt financiële analyses op;
- autoriseer je betalingsopdrachten boven een bepaald bedrag;
- zie je toe op contacten met de bank, accountant, belastingdienst en verzekeringsmaatschappijen.

Bestuursvergaderingen vinden eens in de zes weken plaats; de functie van penningmeester kent een gemiddelde tijdsbesteding van ca. 8 uur per maand.  

Interesse?
Het bestuur van Baroeg nodigt kandidaten uit te reageren door te mailen naar bestuur@baroeg.nl. De sluitingsdatum voor de procedure is 15 december 2018.

 • 16/11/2018
 • Vacature: Secretaris Baroeg (ingevuld)
 • +

Wij – bestuur van Stichting Poppodium Baroeg - zijn op zoek naar een enthousiaste kandidaat voor de functie van 

Secretaris 

Je vindt de vacature in PDF vorm hier.

Wie zijn wij?
Poppodium Baroeg bestaat al 37 jaar en is daarmee het oudste poppodium van Rotterdam. Baroeg kenmerkt zich door het aanbod van vernieuwende en talentvolle bands binnen de hardere en alternatieve muziekgenres, zoals (hard)rock, metal, gothic, hardcore, punk, psychobilly, electro en industrial.

Het bestuur van Stichting Poppodium Baroeg bestaat uit ten minste vijf onbezoldigde leden, een directie en staf van vier bezoldigde leden en een team van ruim 70 vrijwillige medewerkers.

Het statutaire doel van de stichting Poppodium Baroeg is 'het ontplooien van culturele activiteiten waaronder met name begrepen het organiseren van concerten en dansavonden'.

Vanaf 2011 is het Bestuursmodel, zoals de Code Cultural Governance aangeeft, van kracht. Bestuur en directie hebben hiervoor een bestuurs- en directiereglement vastgesteld en passen deze toe

Wie zoeken wij? In het algemeen een bestuurslid dat bij voorkeur:
- affiniteit met de muziekstijlen van Baroeg heeft;
- over een netwerk beschikt in de culturele-/muzieksector
- over enige bestuurlijke ervaring met een soortgelijke stichting beschikt;
- onafhankelijk en kritisch ten opzichte van de medebestuursleden kan opereren;
- geen tegenstrijdig belang op het moment van benoeming heeft en
- voldoende tijd beschikbaar heeft voor een behoorlijke uitvoering van de bestuurstaken.

Als secretaris zie je toe op:
- inhoudelijke voorbereiding van bestuursvergaderingen;
- juiste en volledige verslaglegging van bestuursvergaderingen;
- bewaking van processen, termijnen en deadlines van acties en bestuursbesluiten;
- nodige en juiste informatievoorziening binnen het bestuur; en volg je maatschappelijke ontwikkelingen/trends en (nieuwe) wet- en regelgeving.

Bestuursvergaderingen vinden eens in de zes weken plaats. De functie van secretaris/algemeen bestuurslid kent een gemiddelde tijdsbesteding van gemiddeld acht uur per maand.

Interesse?
Het bestuur van Baroeg nodigt kandidaten uit te reageren door te mailen naar bestuur@baroeg.nl. De sluitingsdatum voor de procedure is  15 december 2018.

 • 06/10/2018
 • Baroeg en andere podia zeggen NEE tegen ongewenst seksueel gedrag
 • +

"Ben je oké?" Met die vraag maken poppodia, clubs en festivalorganisaties ongewenst seksueel gedrag bespreekbaar tijdens concerten en in het nachtleven. Want ruim de helft van de vrouwen en een op de vijf mannen krijgt in zijn leven te maken met seksueel gedrag tegen hun wil. Poppodia, clubs en festivalorganisaties uit heel Nederland lanceren deze campagne van Rutgers op zaterdag 6 oktober om zo uitgaan leuk, los, vrij en veilig te houden. Deze campagne is een initiatief van Rutgers samen met de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF), Celebrate Safe en NOTHANKS!.

De publiekscampagne Ben je oké? heeft een positieve insteek. Uitgaan, feesten en concerten bezoeken is iets leuks en het vindt plaats op plekken waar je je nergens zorgen over hoeft te maken, zodat je je even helemaal kunt laten gaan. Gewoon zoals het hoort te zijn, en zoals het meestal ook is. De campagne roept iedereen die daar aan bij kan dragen op er samen voor te zorgen dat dit zo blijft

Ben je oke?
De campagneboodschap is neutraal: Zie je ongewenst seksueel gedrag? Vraag dan aan degene die het overkomt: ‘Ben je oké?’ Op de bijbehorende campagnewebsite www.benjeoke.nl staan filmpjes die laten zien hoe je ongewenst seksueel gedrag bespreekt als je het ziet én hoe je vervolgens omgaat met de reactie van de ander. Hier kan iedereen door het uploaden van zijn foto laten weten je veilig uitgaan belangrijk vindt en die vervolgens te delen op Instagram en Snapchat. Zo maken we samen duidelijk dat het oké is om ongewenst seksueel gedrag te bespreken.

Alleen als je het allebei wenst
Ongewenst seksueel gedrag komt nog te vaak voor. In Nederland krijgt ruim de helft van de vrouwen en een op de vijf mannen te maken met seksuele handelingen tegen hun wil. En dat gebeurt ook tijdens concerten, op festivals en in het nachtleven waar flirten een grote rol speelt, en grenzen vervagen. “Deze cijfers zijn helaas niet nieuw”, zegt Ton Coenen, directeur Rutgers. “Wij vinden dat Nederland toe is aan een cultuuromslag. Een cultuur waarin iedereen beseft dat seksueel gedrag alleen oké is als je het allebei wenst.” 

Hier is het oké
Poppodia, clubs en festivalorganisaties uit heel Nederland werken mee om ongewenst seksueel gedrag te voorkomen. Deze plekken laten hun publiek al zien dat het bij hen oké is om ongewenst seksueel gedrag te bespreken en daar komen elke dag nieuwe locaties bij: Rotown, Popronde, Volt, Jack Amsterdam, 013, TivoliVredenburg, EurosonicNoorderslag, De Oosterpoort & Stadsschouwburg Groningen, Doornroosje, Luxor live, Welcome to The Village, Podium Asteriks, Burgerweeshuis, De Melkweg, Podium de Flux, AIR Amsterdam en club Shelter. “Het is belangrijk dat we ons als podia, clubs, festivals, en het liefst ook reguliere horecazaken, samen inzetten om uitgaan veiliger te maken door ongewenst seksueel gedrag terug te dringen.” aldus Sandrijn Dekkers (Manager Publieksdiensten, Melkweg).

A4 korte boodschap

 • 06/06/2018
 • Vacature: Marketing, communicatie en pre-productie (ingevuld)
 • +

Baroeg zoekt een nieuwe Medewerker Marketing, Communicatie & Pre-productie.

Je vindt de vacature in PDF vorm hier.

-------

Poppodium Baroeg is het oudste poppodium van Rotterdam en richt zich op harde alternatieve muziekstijlen. Baroeg heeft circa 80 producties per jaar en organiseert eens per jaar het festival ‘Baroeg Open Air’. Daarmee trekt het podium jaarlijks ruim 20.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. De organisatie bestaat uit een bestuur, een directie en een staf, die ondersteund worden door 60 vrijwillig medewerkers. Voor de staf is Baroeg met ingang van 1 augustus 2018 op zoek naar een:

Medewerker Marketing, Communicatie & Pre-productie
(32 uur per week)

Algemene kenmerken
Poppodium Baroeg en Baroeg Open Air zoeken een stafmedewerker die affiniteit heeft met alternatieve stromingen en bij voorkeur ervaring heeft binnen de muzieksector. Als stafmedewerker van Baroeg/BOA speel je een centrale rol in de marketing en promotie van Baroeg. Tevens ondersteun je de programmeur in het voorbereiden van producties (pre-productie).

Taken en verantwoordelijkheden
Bij onderstaande taken wordt de kandidaat ondersteund door stagiairs en vrijwilligers.

Communicatie / Marketing
•    De websites en social media van Baroeg beheren
•    Promoten van Baroeg producties en campagnes verzorgen voor het aantrekken van vrijwilligers
•    Zorgdragen voor het (laten) creëren van (online) promotiemateriaal en de verspreiding hiervan
•    Persberichten en promotionele nieuwsbrieven schrijven en versturen
•    Publieksonderzoek doen
•    Vorm geven aan het marketingbeleid
•    Interne communicatie
•    bijwonen en notuleren overleggen

Pre-productie
•    Informatie verzamelen waarmee de productieriders ingevuld worden: tijdschema’s, contactpersonen, cateringwensen en technische gegevens
•    Costings opstellen voor producties
•    Hotels boeken & vervoer regelen voor bands

Profiel van de functie
•    Minimaal HBO werk- en denkniveau
•    Bij voorkeur kennis van en ervaring met een vergelijkbare functie
•    Ruime kennis van en ervaring met marketing en promotie
•    Bij voorkeur kennis van CMS systemen zoals Wordpress
•    Ruime kennis van en ervaring met social media
•    Bij voorkeur kennis van en ervaring met desk top publishing (dtp)
•    Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
•    Initiatiefrijk, creatief, doortastend, ondernemend en flexibel
•    Liefhebber van harde en alternatieve muziek
•    Bereid om, waar nodig, andere werkzaamheden op te pakken dan hier omschreven
•    Bereid om zo nu en dan in de avonduren te werken

Baroeg biedt
•    Salariëring op basis van de CAO Sociaal werk, schaal 6, trede te bepalen op basis van werkervaring
•    Een zelfstandige werkplek met ruimte voor persoonlijke groei
•    Een werkomgeving in een uniek podium met gepassioneerde crew en bezoekers

Informatie en sollicitatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met leon@baroeg.nl of bellen naar Baroeg (ma-do 10:00-18:00 010- 432 5735). Als je wilt solliciteren, stuur dan uiterlijk woensdag 20 juni je CV en sollicitatiebrief  naar leon@baroeg.nl.

 • 29/05/2018
 • BOA crowdfund gehaald!
 • +

Wow! Het is gelukt. In een krappe drie weken is het streefbedrag van € 15.000,- gehaald. Sommigen hadden er van tevoren een hard hoofd in. Maar die rekenden buiten de BOA fans. Wat een geweldige support. Iedereen die doneerde: BEDANKT!

Omdat het zo snel is gegaan, moeten we achter de schermen nog even wat punten op de i zetten. We vragen dus nóg wat van jullie, namelijk geduld tot eind volgende week. Dat moet lukken toch?
De crowdfund blijft ondertussen gewoon doorlopen.

Houd voor nieuws baroegopenair.nl in de gaten en join ons Facebook Event.

 • 18/05/2018
 • Baroeg & BOA zoeken bestuurslid!
 • +

Wij – bestuur van Stichting Poppodium Baroeg en bestuur van Stichting Baroeg Open Air- zijn op zoek naar enthousiaste kandidaten voor de functie van bestuurslid. Bekijk de volledige vacature hier en reageer voor 1 juli!

Wie zijn wij?
* Poppodium Baroeg:
bestaat al 37 jaar en is daarmee het oudste poppodium van Rotterdam. Baroeg kenmerkt zich door het aanbod van vernieuwende en talentvolle bands binnen de hardere en alternatieve muziekgenres, zoals (hard)rock, metal, gothic, hardcore, punk, psychobilly, electro en industrial.
Het bestuur van Stichting Poppodium Baroeg bestaat uit ten minste vijf onbezoldigde leden, een directie en staf van vier bezoldigde leden en een team van ruim 70 vrijwillige medewerkers
*  Baroeg Open Air (BOA):
(BOA) is ontstaan in 2006, ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig bestaan van poppodium Baroeg aan de Spinozaweg in Rotterdam. Sinds 2010 wordt het – gratis - festival jaarlijks in het Zuiderpark georganiseerd waarbij de hardere en alternatieve muziekgenres op de twee podia uitgebreid aan bod komen. Niet voor niets wordt BOA ook gezien als de “uitmarkt” van Baroeg. BOA wordt in eigen beheer en met de inzet van 200 vrijwilligers georganiseerd. Het bestuur van BOA bestaat uit ten minste drie onbezoldigde leden.


Wie zoeken wij?
Bestuursleden die
- affiniteit met hardere en alternatieve muziekstijlen van zowel Baroeg als BOA hebben;
- over een netwerk beschikken in de culturele-/muzieksector;
- enige kennis en ervaring op cultureel / financieel / juridisch / commercieel / maatschappelijk en/of marketinggebied hebben;
- over enige bestuurlijke ervaring met een soortgelijke stichting beschikken;
- onafhankelijk en kritisch ten opzichte van de medebestuursleden kunnen opereren
- geen tegenstrijdig belang op het moment van benoeming hebben en
- voldoende tijd beschikbaar hebben voor een behoorlijke uitvoering van de bestuurstaken.

1 2 3 4 5 6 7 8